Първи Албански Арт фестивал в България

0

Събитието е под патронажа на Министъра на културата на България

Софийската филахрмония кани публиката на първия Албански Арт фестивал, който ще се проведе на 21 и 22 ноември в Концертен комплекс „България“.

Българската публика ще има шанса да се запознае с някои от най-изявените музикантина Албания и да чуе класически произведения от български и албански композитори.

 В рамките на фестивала, българската публика ще може да се наслади и на експозиция в изложбена зала на комплекса на над 30 ярки творби от изтъкнатите съвременни албански художници Емиона Стаси, Арбен Кристани и Дашамир Гурабарди. Изложбата ще се открие на 21 ноември от 18 ч.

На същата дата от 19 ч. в камерна зала „България“ ще представи младите албански музиканти Клевис Делибаши, Илза Река, Еугения Кристани, Кристи Манеци, Суел Щалби, Ремино Сула, Джорджо Спахиу, Стелина Троколичи, Дориана Маляй, Елсон Алку, Херберт Ахметай, както и младата българска цигуларка Далия Чолакова с диригент Марко Озбич. Камерният оркестър ще представи творби от Ческ Задея, Исак Шеху, Якова/Симони, Марин Големинов и Александър Танев.

На 22 ноември ще имаме удоволствието да чуем изтъкнатите музиканти и преподаватели в Бледар Займи, Мерита Реджа Тършана и Невила Калая Херцзег с програма от произведения на Лимоз Диздари, Ендри Сина, Георги Златев – Черкин и Петко Стайнов.

Партньор на събитията е Албанското посполство

Фестивалът се провежда с финансовата помощ на Националния фонд „Култура“.

Билети са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече