Ало измамите пак набират скорост

0

Телефонните измами отново набират скрост, предупреди прокурор Даниел Илиев от Добрич. 74-годишната жена от град Каварна, която в четвъртък предаде на непозната жена сумата от 8000 лв., е получила обаждане от мъж, представил се за полицейски служител. Той поискал сумата, за да не бъде освободен от работа внука й, който живее в София, каза говорителят на Районната прокуратура в Добрич.

След предаването на сумата, възрастната жена се е обадила на внука си и го попитала дали е получил парите. Той пък й задал въпроса „Какви пари?”. Като обяснила, че е предала за него 8000 лв., внукът отговорил, че не е получавал никакви пари, пише 24 часа.

„След това жената отива в Районното управление на МВР в Каварна и обяснила на полицаите, че в ранния следобед е получила обаждане на домашния си телефон от неустановено съм момента лице, което се е представили като Велизар Вълчев.

Той казал още, че е полицейски служител и че трябва да даде сумата от 8000 лв., които да послужат за това внукът й да не бъде освободен от работа.

Пострадалата е приготвила парите в плик. Обяснено й било, че трябва да ги предаде на жена, от която следва да получи документите за работата на внука. Пострадалата е отишла на уреченото с извършителя на измамата място. Незабавно е започнало досъдебно производство за извършена измама”, обясни Илиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече