Организират протест заради условна присъда на полицаят, прегазил и убил дете

0

Недоволство и протест подготвят жителите на пазарджишкото село Братаница, където 7-годишно дете беше прегазено на пешеходна пътека от служител на МВР през лятото на 2021 г., съобщи НОВА.

Съдът е променил присъдата му и вместо ефективна сега е наложена условна – 3 години с 4-годишен изпитателен срок. Родителите на детето и жители на селото ще блокират главния път, който свързва Пазарджик и Велинград.

Майката на 7-годишната Моника определи присъдата като “лъжлива”. “Тя е в полза на Владо Панайотов. Той не спази никакви правила”, съобщи още тя. 
По думите на жената при срещите им с полицая той променял версията за това какво се е случило в деня на произшествието.

“Тази присъда не ни устройва. Апелативният съд в Пловдив се подигра с нас. Как може убиец да бъде пуснат на свобода?”, сподели бащата на загиналото дете. 

“Говорим за спиране на войната по пътищата, но никой нищо не прави”, добави още той.

“Изключително съжалява за това, което се е случило. Сериозни смекчаващи обстоятелства, които съдът е отчел са непосредствено оказаната помощ на пострадалото дете. Г-н Панайотов е нарушил без съмнение правилата. Но той показва с личността си, че е осъзнал това, което е направил. Той вече е в активен режим на превъзпитание”, каза защитата на полицая адвокат Кирил Николов. Според него няма причина да обжалват присъдата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече