ГЕРБ отива при Радев с намерение да опита кабинет

0

Очаквам президентът да се държи в рамките, предписани му от Конституцията. Ще се опитаме да реализираме първия мандат, който има най-висока политическа легитимност. Това е най-логичното, трябва ни време, за да разговаряме и да се групираме по приоритети и политики. Обсъждането на персонален състав на кабинет не е на дневен ред. Това коментира пред Нова телевизия Даниел Митов от ГЕРБ.

„Ще споделим с президента атмосферата на парламента и трудностите при избор на председател. Партиите трябва да осъществят по-добър диалог, отколкото при предишните Народни събрания. Те бяха кратки именно защото нямаше разговор“, заяви той.

По думите му в последните дни ПП са се оказали в изолация. „Преди да се е случило завъртането на първия мандат, не можем да прогнозираме какво ще се случи с другите два. Бюджетът води държавата към сериозни проблеми и голям държавен дълг. ПП знаят, че 2 и 2 е 4, но това ги изнервя невероятно.

Можем да разговаряме с „Български възход“, ако третият мандат отиде при тях“, смята Митов.

Според него, ако започнат разговори за новия бюджет и има разбиране за промяна на параметрите на изготвения от Асен Василев, може да се стигне до различна перспектива на антикризисните мерки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече