„Тракия” и „Хемус” направени с боклук-материали

0

„Встъпвайки в мандата си като служебен кабинет, и по-конкретно аз като вътрешен министър, обещах да дам яснота докъде са стигнали разследванията по отношение на АМ „Хемус” и АМ „Тракия“ .

В хода на проверка на работата по това докъде са стигнали разследванията се натъкнахме на два проблема. Единият е какво е вложено във вече изградените пътища и на какво се дължи тяхното лошо състояние, а именно на лошо извършени строителни работи или има други обективни причини.

Другото обстоятелство, което проверихме е дали има ремонти, които по естеството си са основни такива, а всъщност са правени по друг ред като текущи ремонти“. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му са взети проби от настилката и вложените в нея материали. „Изследвахме състава на вложеното при  изграждането при автомагистралите.

Взетите проби, така наречените „ядки” от определени участъци, бяха предадени на Института за пътища и мостове към АПИ за изследване.

От пробите веднага се вижда, че декларираните работи са много по-малко количество, спрямо заложените по проекти. Вложените материали изглеждат и с много лошо качество”, подчерта вътрешният министър”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече