Прокуратурата се сезира за делата на Красимир Дачев

0

След серия разкрития на Narod.bg на базата на документи за сенчестия бизнес на ДС милионера Красимир Дачев, прокуратурата се раздвижи! Креатурата на мафиотския бос Исмет Шабан – Стария Фатик, е влязъл в полезрението на държавното обвинение само с една от далаверите си – вписвал се в бордове на компании чрез използване на декларации с невярно съдържание, но първата крачка вече е направена.

Според данните грабителят на поне 100 милиона долара само с аферата „Свилоза“ е декларирал неколкократно, че не е бил член на орган на управление на търговско дружество, обявено в несъстоятелност. Декларирането на това обстоятелство е задължително условие за вписването на членове на органи на управление на акционерни дружества и дружества с ограничена отговорност.

Само дето Красимир Дачев не само че е бил член на орган на управление на такова дружество, но дори става въпрос за банка, обявена в несъстоятелност,  на която той е бил Председател на Надзорния съвет.

Наглостта на тариката Дачев стигала дотам, че да обяснява на колегите си – членове на същия НС и на УС на банката, че те вече не могат да бъдат избирани на такива длъжности. За него, обаче, забрани няма, а законът се спазва само, когато на беловласия хитрец му изнася, подчерта източник на Narod.bg от прокуратурата.

За негова беда държавното обвинение най-сетне показа, че все още е живо – по данни на Narod.bg прокуратурата се е заинтересувала сериозно по въпроса с измамното вписване в бордовете на търговски дружества, и е започнала работа по казуса.

Крайно време е да го подкара и за останалите му афери, които Narod.bg осветли, а те не са една и две – изнудване, кражба на акции и предприятия, пране на пари, измами и подкупи и други корупционни схеми, които могат да осигурят дълги години килия за милиционерския син, маскиран като „бизнесмен“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече