Край с ограниченията: Тайван се отваря за туристи

0

Тайван отменя от 13 октомври задължителната ковид карантина за пристигащи и се отваря за чужди туристи, предаде Ройтерс, позовавайки се на правителството.

Промяната е част от плана на острова за премахването на ограниченията, въведени заради пандемията от ковид.

Тайпе запази голяма част от карантинните си правила, докато много азиатски държави разхлабиха ковид мерките или ги премахнаха напълно. През юни Тайван все пак намали броя на дните за изолация на пристигащите – от седем на три. От началото на годината в Тайван са регистрирани 6,3 милиона вътрешно предавани случаи на ковид, повечето от тях на по-заразния вариант Омикрон.

Правителството смекчи ограниченията, възприемайки нов подход. Говорителят на кабинета Ло Пинчън каза пред репортери, че процентът на ваксинираните не е малък, пандемията на острова е под контрол у дома и е дошло време за отваряне на границите.

Пристигащите в Тайван все още ще трябва седем дни да следят здравословното си състояние и си правят бързи тестове.

Миналата седмица бяха въведени нови мерки и вече от пристигащите не се изискват ПСР тестове. Тайван обмисля и възстановяване на безвизовия режим, съществувал преди пандемията. По време на пандемията тайванските граждани и чуждестранните жители можеха да напускат острова и да се връщат, но трябваше да се карантинират вкъщи или в хотел за две седмици.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече