Нападателят на медицинската сестра в Перник остава в ареста

0

32- годишният Стефан Стефанов, който нанесе побой на медицинска сестра в спешното отделение на пернишката болница остава в ареста, съобщиха от прокуратурата.

Окръжен съд Перник не е уважил жалбата на защитата му срещу наложената най-тежка мярка за неотклонение задържане под стража.

Нападението над медицинската сестра не е първият случай на агресия от страна на Стефан Стефанов. Той е криминално проявен и е осъждан за подобно деяние. Пострадалата сестра вече е изписана от неврологично отделение, където бе приета с комоцио и тежка психическа травма и се възстановява в дома си.

Поредният случай на агресия предизвика остри реакции. 

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев посети медицинската сестра в болницата и настоя за спешни мерки срещу нападенията над медици.

Същото поиска и директорът на болницата в Перник д-р Анатоли Митов. Той съобщи, че преди дни, в отговор на зачестилата агресия медицинските сестри от спешно отделение са подали колективна молба за напускане. След проведени разговори с болничното ръководство молбата е била оттеглена. Направихме вътрешна реорганизация и засилихме охраната, каза д-р Митов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече