Палестински бежанец е задържан за намушкването с нож на момче в София

0

За инцидента с намушкания 16-годишен ученик в столицата е задържано едно лице, което не е български гражданин. Задържаният е с бежански статут. Повдигнато му е обвинение за извършена средна телесна повреда чрез използване на нож. Това заяви на брифинг Георги Иванов, прокурор в Софийска градска прокуратура. 

Ножът е иззет и е назначена експертиза, от която следва да се установи дали кръвта по ножа е на пострадалия и дали извършителят е оставил свои следи по дръжката на ножа. В хода на разследването са задържани и други български граждани, които са разпитани като свидетели и са били освободени, посочи той. 

Иванов призова граждани, които са станали свидетели, да се обърнат към районната прокуратура и да дадат своите показания, тъй като са от значение за разкриването на случилото се. 

Като предпоставка за инцидента той посочи вербален конфликт. Пострадалото момче се е опитало да се отдалечи от мястото на случилото се, но е било последвано от извършителя и наръгано с нож, обясни Иванов. 

Разследването по случая продължава. Софийската районна прокуратура ще вземе всички необходими мерки извършителят на деянието да понесе предвидената в закона отговорност, отбеляза той. 

По информация на Lupa.bg задържаният за инцидента е палестински бежанец. В мелето, в което беше прободен 16-годишният Кристиан Вълков, са участвали млади мъже от арабски произход.

„Опитвах се да спра този с ножа, а пострадалото момче не съм го удрял по раните“, каза пред Би Ти Ви Ахмад Алгафари, племенник на Нидал Алгафари, чието име бе замесено в инцидента в София.

Бащата на пострадалия младеж каза, че по думите на очевидци, след като синът му е бил наръган няколко пъти в гърдите и корема, Ахмад Алгафари го е удрял с юмруци в раната.

„Дори не разбрах на момента, че е наръган, разбрах впоследствие“, каза още Ахмад.

По думите му намушканият Кристиан от два месеца се е заканвал, че ще ги бие.

„По всякакъв начин се опитваше да ни провокира, за да стане проблем. Аз се опитвах да спра този с ножа. Бих помогнал с каквото мога на Крис и се надявам доколкото е възможно да се възстанови по-бързо“, каза още Ахмад Алгафари.

Инцидентът е станал в петък следобед след скарване в района на 18-о училище в София. 

„Това, което ми е известно до момента, е, че след размяна на реплики се започва нападение. Двама от нападателите са бежанци, а третият – български гражданин. Нападат сина ми и негови приятели. Това става пред магазин до училището. След спречкването се разделят. През това време тримата нападатели се връщат до магазина, единият прескача бара и взима нож“, разказа Иво Вълков.

Собственикът на магазина се е опитал да вземе ножа, но не е успял. След това тримата започват да гонят компанията на сина на Вълков.

„Догонват ги и започва ръкомахане с ножа по всички. Някои се разбягват, но синът ми и още един негов приятел не успяват. Наръган е в гърдите и корема. Тук вече е неописуема жестокост. Третият нападател – българинът, по информация се оказа, че е Ахмад Алгафари, племенник на Нидал Алгафари. Това са данните на очевидци“, разказа още бащата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече