Байдън назначи гей за шеф на Съвета за национална сигурност

0
Байдън тури гей за шеф на Съвета за национална сигурност

Автор: Lupa.bg


Oglas

Сърби взеха нашите шампионки


ContentExchange

Съветът за национална сигурност на президента Джо Байдън има нов началник на кабинета и той е Къртис Рийд, който е първият открит гей на високата и отговорна длъжност.

„Развълнувани сме, че Къртис поема тази критична лидерска роля в нашия екип“, се казва в изявление на съветника по националната сигурност Джейк Съливан. „Убеден съм, че той ще допринесе със своята интелигентност, умения и колегиалност.“

Рид напуска предишната си работа като старши директор по многостранните въпроси в NSC и е служител на външната служба в Държавния департамент в продължение на почти две десетилетия.

Работата му в Близкия изток го прави прави изключително подходящ за длъжността. Работил е в Алжир, Източен Тимор, Индонезия, Ирак и Израел. Освен това е служил като политически съветник на мисията на САЩ към ООН и често е придружавал президента Байдън при задграничните му пътувания.

„По-специално Рийд изигра ключова роля в работата с ООН и възстановяването на програмата за приемане на бежанци“, съобщава NBC.

Съветът за национална сигурност на Белия дом (NSC) е основният форум, използван от президента на Съединените щати за разглеждане на въпроси, свързани с националната сигурност, военните и външната политика, с висши съветници по националната сигурност и служители на кабинета. Той  е част от Изпълнителния офис на президента на Съединените щати. Съветът също така служи като основен орган на държавния глава за координиране на тези политики между различни правителствени агенции.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече