Софиянци почетоха паметта на кралица Елизабет II

0

„За мен кралицата беше олицетворение на благородство и величие. Голям късмет би имала България, ако имаше такива политици“, заяви със сълзи в очите София Чобанова. Жената бе дошла пред британското посолство в София, за да остави цветя, защото според нея по някакъв начин трябва да почетем паметта на кралицата, да окажем необходимото уважение и преклонение, да запомним нейните дела.

„По това, което толкова много съм чел и гледал за нея, това е голяма загуба на човечеството, защото такива световни лидери не само че не се раждат всеки ден, но и може би се раждат на хиляда години веднъж“, коментира на свой ред Илия Илиев. Той споделя пред БГНЕС, че е гледал разговор на Елизабет II с Владимир Путин и подчерта, че за него британската кралица е била човек-обединител на хората от целия свят.

„Аз не знам някой да не я е уважавал или дори обичал, ако щете, тази жена. Стана ми много тъжно“, призна мъжът и уточни, че е разбрал за тъжната новина от интернет веднага след обявяването на кончината на кралицата.

По думите на Илия Илиев една епоха си е отишла и това е загуба за всички нас.

По-рано днес в знак на траур след смъртта на кралица Елизабет II свалиха наполовина трите знамена на Великобритания, България и Европейския съюз пред британското посолство на ул. „Московска“ №9, а граждани оставиха цветя пред сградата на посолството.

Посолството отваря съболезнователна книга в памет на кралица Елизабет Втора. На интернет страницата си от дипломатическата мисия информират, че всеки, които има желание да остави съобщение в книгата може да го направи в резиденцията на булевард „Васил Левски“ в София днес от 15:00 до 17:00 часа, както и от понеделник до сряда от 10.00 до 16.00 часа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече