Омар е дал газ преди удара в патрулката

0

Престъплението, извършено от Омар Мохамад Али Аднан, е фрапантен удар срещу държавността. Това заяви днес дежурният прокурор по делото Димитър Узунов. Днес Окръжният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на 15-годишния шофьор на автобуса, убил двама полицаи.
 
По време на делото наблюдаващият прокурор заяви, че обвиняемият казва, че се е опитал да спре.

„Гранични полицаи са опровергали твърденията му, че се е опитал да спре, за да избегне удара. Напротив – установено е точно обратното, че е увеличил скоростта непосредствено преди удара с автомобила. Това показва умисъл“, обясни той, цитиран от bTV.

„Това престъпление не го направих умишлено. Когато слязох след моста, натиснах спирачка, но не стана нищо. Нямах спирачки. Признавам се за виновен, но съм непълнолетен и моля за по-лека мярка“, каза на свой рез Омар в съда.

Омар Мохамад Али Абдан поясни, че е роден на 21 март 2007 г. Младежът е неграмотен, не може да чете и пише. Семейството му е в Турция, докато той е пребивавал в бежански център в Харманли.

Досега Омар два пъти е напускал бежанския център, без да уведоми. При едно от завръщанията си влязъл в конфликт с новонастанени бежанци от Сирия, защото ги предупредили да не търгуват с цигари. 

По-рано днес българинът, който беше задържан за това, че е продал автобуса на трафикантите от катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи, беше освободен.

Иван Попов е от Харманли и е собственик на депо за продажба на бракувани автобуси. Той е освободен поради липса на достатъчно доказателства срещу него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече