Делян Добрев: ПП са купували газ от дъщерни фирми на „Газпром“

0

„Продължаваме промяната“ са купували руски газ от дъщерни фирми на „Газпром“, с което са ощетили българското общество с над 28%. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ – бивш министър на енергетиката. Той обвини „Продължаваме промяната“, че са отклонявали средства към офшорни фирми:

„Няма никакво друго обяснение защо вместо да купуваш от „Газпром“ директно на 86 евро, ще купиш от румънския „Газпром“ на 110 евро. Никаква друга логика няма, освен ако от тази разлика между 110 и 86 евро от парите от Румъния като отидат в Швейцария, от Швейцария, вероятно, част от тях се прехвърлят по офшорки“.

От партия ГЕРБ заявиха, че очакват от служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев реакция по техен сигнал за цената на природния газ.

Вчера съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев коментира обвинения на ГЕРБ, че формацията е обслужвала интересите на „Газпром“. Василев припомни, че когато руският монополист едностранно е спрял да изпълнява договора за доставка, правителството е защитило българския интерес. По думите на Василев е бил намерен газ, слотове и не се е стигнало до спиране на газоподаването нито към бизнеса, нито към бита и цената през юни е била като преди спирането от „Газпром“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече