Рейтингът на Путин удари 80%

0

От седмица насам доверието на хората в Русия към президента Владимир Путин е спаднало с 1,3 процентни пункта и в момента възлиза на 80 процента. Тези данни разпространи днес руският социологически център ВЦИОМ, цитиран от ТАСС. През периода 8 – 14 август са били анкетирани 1600 пълнолетни граждани на страната.

Запитани дали имат доверие на Путин, 80 на сто от участниците дадоха положителен отговор (с 1,3 процентни пункта по-малко от предходната седмица). Одобрението за дейността на президента достига 77,8 на сто (с 0,5 процентни пункта по-малко за седмица), посочва центърът в своя анализ.

Одобрение за дейността на руското правителство изразяват 52,1 на сто от запитаните, а за работата на премиера Михаил Мишустин – 52,2 процента. А 63,4 на сто заявяват, че имат доверие на министър-председателя.

Доверието към лидера на руските комунисти Генадий Зюганов възлиза на 33,6 процента, доверието към водача на партия „Справедлива Русия – За истината“ Сергей Миронов е 31,2 процента, към председателя на партия „Нови хора“ Алексей Нечаев – 9,8 процента, а към лидера на либералдемократите Леонид Слуцки – 18,6 на сто.

Подкрепата за партията на властта „Единна Русия“ е 40 процента, за компартията – 11,3, за „Нови хора“ – 4,4, за либералдемократите – 7,8, а за партия „Справедлива Русия – За истината“ – 5,4 процента.

През 2013 г. шефът на ВЦИОМ Валерий Фьодоров призна в интервю за изданието „Сноб“, че основните клиенти на центъра са Кремъл и „Единна Русия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече