Здравният министър тръгна на болнични проверки

0

Проектът за ремонт и организация на Спешната помощ е бил силно неглижиран през последната година. Проверките, които извърших в държавните болници в Стара Загора, Сливен и Бургас, си бях поставил още при встъпването си в длъжност като министър на здравеопазването. Това заяви на брифинг за журналисти здравният министър д-р Асен Меджидиев.

„Исках да обиколя почти всички областни и общински болници в страната, за да се запозная лично – първо с готовността им за една евентуална COVID вълна. Има ли обезпеченост с кадри и докъде е стигнал проектът за Спешната помощ.  Ремонтите и организацията на спешните отделения. За съжаление на много от местата ремонт не е започвал въпреки спечелените поръчки”, подчерта той. И допълни:

„За съжаление през последната една година тази програма е била буквално неглижирана и ако не се продължи и не бъде завършена ще трупаме негативи – дори от финансова гледна точка”.

По думите му от медицинска гледна точка впечатленията му от проверките са доста добри.

„За тези четири лечебни заведения не чух нито един пациент да се оплаче от оказаната му професионална помощ. Проблемите са от съвсем друго ниво – административно обезпечаване и спиране на ремонтите и недовършване на започнати неща преди 7-8 месеца“. 

Само за тази година са необходими още 6 милиона лева, а за следващата – над 40 милиона лева, за довършване на проектите по програмата за спешните центрове, подчерта здравният министър. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече