Сръбският шофьор остава за постоянно в ареста

0

Старозагорският районен съд остави за постоянно в ареста сръбския шофьор на автобуса с деца, катастрофирал на АМ „Тракия“.  Това съобщи пресцентърът на Окръжния съд след края на закритото заседание по делото. 

Адвокатът на обвинения за инцидента от 14 август е поискал по-леките мерки – „подписка“ или „парична гаранция“.

Наблюдаващият прокурор Таня Божилова настоя на 40-годишния Дарко Карашичевич да бъде наложена най-тежката мярка за за неотклонение. „Има достатъчно доказателства по делото, които да дадат обосновано предположение, че водачът на сръбския автобус е извършител на деянието и на следващо място, че липсва адрес в страната, поради което не могат да му бъдат наложено по-леките мерки – домашен арест и подписка“, аргументира се преди началото на заседанието пред медиите тя.

При определяне на най-тежката мярка съдът е взел предвид обстоятелството, че обвиняемият е чужд гражданин и не пребивава на територията на Република България. И въпреки че няма реална опасност Дарко Карашичевич да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан, е налице реална опасност той да се укрие, посочват от пресцентъра на съда в Стара Загора.

Защитата на обвиняемия ще обжалва определението пред Старозагорския окръжен съд в законоустановения тридневен срок.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече