Фандъкова: Призовавам всички граждани да пестят тока!

0

Всички сме притеснени от новите цени на газа.
Очакваме нови задължения, които ще се натрупат от страна на Топлофикация-София. 330 млн. лв са задълженията на Топлофикация само от разликите в цените.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Нова телевизия.
Ясно е, че не могат да се натоварват повече абонатите. Всеки от нас мисли какво ще прави тази зима. Трябва да търсим решението за цялата система през отоплителния сезон, каза още тя.
По думите ѝ не ѝ се иска Топлофикация да преминава на горене на мазут. „Полагаме много усилия, за да подобрим чистотата на въздуха в столицата, също така трябва да кажа, че няма и достатъчно мазут. Топлофикация има резерв от газ, това е като най-крайна мярка, но се надявам да не се стига до там“, обясни още Фандъкова.

Тя обясни, че след уверенията, че има подсигурен газ, то София няма да остане на тъмно и студено.

„Надявам се да не се стига до излизане в дървена ваканция, защото ковида се отрази изключително зле върху децата. Призовавам всички граждани да пестят електрическа енергия“, каза кметът на София.

На въпрос дали може да се наложи режим на тока, тя заяви, че ако няма проблеми с топлофикация и е осигурен отоплителния сезон, то електрическата система ще издържи.

На 19 август

ще бъде извършено първото от есенните класирания.

Строим 27 детски градини, знам, че това е най-важният въпрос за всяко семейство с малки деца, каза тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече