Алексиев за тръбата с Гърция: Газ не открихме

0

Цялата държава е мобилизирана, за да помогне на строителя да приключи обекта – това заяви служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев по време на инспекция на газовата връзка Гърция-България. 

„Остава още един проблем и той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на скадата, няма как да работи интеконекторът“, посочи Алексиев. 

„Ние газ днес не открихме в интерконектора, открихме само неприключили строителни работи, но правим всичко възможно в най-бързи и ускорени срокове всичко това да бъде факт“, каза още той и допълни, че се надяват да приключи до началото на отоплителния сезон. 

На въпрос дали ще бъдат възстановени разговорите с „Газпром“, министър Алексиев посочи, че трябва да се действа системно и приоритетно. 

„Първи приоритет за нас е газовата връзка, втори приоритет е стабилизиране на „Булгаргаз“. Без значение кой ще е доставчик – ако „Булгаргаз“ няма средства да разпрати тези доставки, въпросът за това кой е доставчик става безсмислен“, каза той. 

На брифинга пред медиите стана ясно, че Кризисният щаб работи и когато има конкретни резултати и решения, те ще бъдат съобщени официално. В тази връзка утре ще бъдат обявени готови резултати, свързани с финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече