ГЕРБ обвини в лъжа премиера в оставка Петков относно интерконектора с Гърция

0

От ГЕРБ обвиниха премиера в оставка Кирил Петков в лъжа заради уверенията му за осигурени количества газ и за довършване на интерконектора с Гърция.

Депутатът и бивш енергиен министър Теменужка Петкова заяви на брифинг в парламента, че Петков е заблудил българските граждани с внушения за приноса на кабинета за газовия проект с Гърция. Тя каза, че срокът за придобиването на Акт 16 за интерконектора между България и Гърция не е ясен:

„Нали си спомняте едни хубави снимки от завъртането на един кран, с който, наужким, беше дадено началото на междусистемната газова връзка Гърция – България. Уважаеми колеги, оказа се, че това не е така. Днес премиерът в оставка призна, че едва в рамките на днешния ден те са получили Акт 14“.

Делян Добрев от своя страна прогнозира газова криза наесен и подложи на съмнение обявеното от Кирил Петков за договорени 7 танкера втечнен газ, тъй като за него дори няма инфраструктура, за да бъде доставен:

„И ако сме си купили нещо, сме го купили в някой океан и не наем как този газ да стигне до българския пазар. Единствената хипотеза, в която няма да има криза с газ в България, е ако зимата е топла. Освен, че трябва зимата да е топла, благодарение на цената на газа от 300 лева, толкова повече фирми ще фалират и толкова повече газът ще ни стигне“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече