Болшинството украинци са против замяната на територии за мир

0

Според социологическо проучване, проведено от Киевския международен институт по социология (КМИС), 84% от украинците са против всякакви териториални отстъпки на Русия, независимо от обстоятелствата – дори ако войната продължава и има заплахи за независимостта. Телефонното проучване е проведено в периода от 6 до 20 юли, цитира данните от него Руската служба на Би Би Си.

От последното проучване, проведено през май, делът на украинците, които са против всякакви териториални отстъпки, е нараснал с 2%. Броят на хората, готови за териториални отстъпки, остава стабилен – 10%.

„Дори сред жителите на Източна Украйна, където сега се води ожесточена битка, 77% са против отстъпки (само 16% са готови на отстъпки), а сред южните райони – 82% са против отстъпки (само 10% са склонни на териториални отстъпки)“, отбелязва КМИС.

Броят на противниците на отстъпки в Източна Украйна се е увеличил от 68% на 77% през последните два месеца.

„Резултатите от проучването показват, че въпреки възможното нарастване на умората, усложняването на социално-икономическата ситуация, тежките боеве и терористичните атаки, украинците остават единни по въпроса, че на агресора не трябва да се направят отстъпки „, отбелязва КМИС.

Проучването не е проведено сред жителите на анексирания Крим и неконтролираните от Украйна райони на Донбас, както и сред гражданите, заминали в чужбина след 24 февруари 2022 г. Възможната статистическа грешка не надвишава 2,4%.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече