Работник във ВМЗ – Сопот загина при инцидент тази сутрин

0

27- годишен работник във ВМЗ – Сопот загина тази сутрин при инцидент, станал в нарушение на правилата за безопасност на труда. Костадин Дончев е бил галванизатор с тримесечен стаж в завода. 

Около 6,30 тази сутрин Костадин Дончев се качва на телфер, за да забърше конденза от изпаренията на ваните, но без да спре тока. Прави го в грубо нарушение на правилата за безопасност и по своя инициатива.  

На 3-ти май, когато е назначен, Дончев преминава първоначален инструктаж, като след това правилата изискват и ежедневни инструкции, включително и тази сутрин. За съжаление, обаче това му действие, е извършено, без да е оторизиран и в грубо нарушение на правилата за безопасност, което води до фаталния инцидент, коментира изпълнителният директор на ВМЗ Иван Иванов.  

Според прекия  началник на младия мъж той бързо навлиза в спецификата на работа и е бил изключително добър като работник. По случая е образувано досъдебно производство.

Родителите на загиналия мъж живеят в чужбина, от ръководството на ВМЗ днес изказаха съболезнования и обещаха да поемат разноските по погребението му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече