Съдът остави окончателно в ареста Георги Семерджиев

0

35-годишният Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на 5 юли вечерта в София, при която загинаха две млади жени, остава в ареста. Решението на Софийския апелативен съд е окончателно и беше взето в отсъствието на самия Семерджиев. Чрез адвоката си той е поискал да не присъства в съдебната зала заради здравословни проблеми.

Освен за причиняване на смърт на повече от едно лице, 35-годишният мъж има и обвинения за шофиране след употреба на наркотици, с фалшива шофьорска книжка и регистрационна табела, както и за притежание на амфетамини. 

По здравословни причини Семерджиев поиска делото да се гледа в негово отсъствие. Още в събота – по време на заседанието на първоинстанционния съд, той заяви, че не се чувства добре и се оплака, че бил бит при ареста си.

Апелативните съдии изцяло потвърдиха мотивите на СГС, с които той беше задържан по основното си обвинение – причиняване на смърт на повече от един човек –  след шофиране с висока скорост, пренебрегвайки червения светофар, напускайки местопроизшествието и използвайки фалшива книжка. 

За швейцарската книжка, както и за шофиране след употреба на наркотици Семерджиев получи отделни обвинения. Днес стана ясно, че към поредицата са добавени още две –  за шофиране с фалшив регистрационен номер и за намерено количество наркотик в колата, с която бяха убити младите жени. И към този момент разследващите все още не разполагат с резултатите от токсикологичната експертиза, която трябва да установи наличието на алкохол и наркотици в кръвта на Георги Семерджиев.

И този съдебен състав констатира, че доказателствата, че именно 35-годишният мъж е бил зад волана, са косвени, но анализирани в тяхната последователност водят именно към Семерджиев.

И от определението на този състав стана ясно, че полицейската служителка Симона Радева – по собствените ѝ свидетелства, е помогнала на Семерджиев да стигне по стълба до апартамента, в който живее, тъй като ключовете му са били изхвърчали при силния удар и разцепването на автомобила му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече