Обявиха за издирване бивш депутат

0

Обявен за издирване се оказа бившият депутат Петър Ангелов, съобщи „България днес“. Заедно с него ченгетата търсят и съпроцесника му за данъчни афери Борислав Велинов. Докато двама са в неизвестност, делото започва в тяхно отсъствие, а после се разбира, че Ангелов е бил в болница, а аверът му – в чужбина. Това става ясно от определение на Апелативния спецсъд.

Петър Ангелов, бивш народен представител от ДПС, е пратен на пангара за престъпна група, източила близо 5 млн. лв. данъци. С него на подсъдимата скамейка са изправени още Красимир Велинов, Борислав Велинов и Нели Дойчева.

Процесът започва през 2014 г. в спецсъда и се превръща в същинска сага. След 7 г. точене умира един от съдебните заседатели. Заради законовото изискване за несменяемост на състава се налага делото да започне отново. Това решава съдия Иво Хинов през октомври м.г. Месец по-късно се очаква процесът да започне с нови съдебни заседатели, но ексдепутатът не се явява.

През януари т.г. магистратите пак се опитват да започнат, но става ясно, че мандатът на един от заседателите е изтекъл, поради което са назначени двама други. През март заседание отново няма поради неявяване на подсъдимата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече