В Плевен задържаха четирима мъже, участници в схема за фиктивни бракове в Германия

0

В Плевен са задържани четирима мъже, участници в схема за сключване на фиктивни бракове в Германия. Една жена е под домашен арест. Прокуратурата съобщи, че в този вид трафик са били въвлечени десетки момичета от плевенските села, като сред тях има и бременни.  

Велислава Патаринска, наблюдаващ прокурор по разследването в Районна прокуратура:

„Престъпната схема е организирана от турски гражданин, който пребивава на територията на град Берлин. Той е от кюрдски произход. Сключил е брак с българска гражданка, след което започва да набира от същия произход – кюрдски, за да сключат бракове. На територията на област Плевен имаме посредници, които набират тези момичета. Сумите, които са им обещавани, са в размер между три и пет хиляди евро. 99% от случаите не получават тези суми“.

Окръжният прокурор Владимир Николов:

„Въпросните лица доста често са замесени, първо, в сериозна престъпна дейност, трафик на хора, незаконна миграция, трафици и наркотици оръжия. Но те в случая са източник и на сериозна заплаха от тероризъм, международен, на който ние като държава-членка на ЕС дължим да отговорим адекватно и да се противопоставим по всички възможни начини“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече