Борисов е обслужвал пряко Кремъл с Балкански поток

0

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е бил напълно осведомен от службите за сигурност, че газопроводът Балкански поток е бил предназначен за доставки единствено към Сърбия и Унгария, но не и към България. Сензационното твърдение направи депутатът от Демократична България Стоян Михалев малко след изслушването на премиера в оставка Кирил Петков и енергийния министър Александър Николов в Народното събрание на закрито заседание. Нещо повече, според тъмносиния избраник Путин буквално изчакал завършването на проекта, за да започне войната в Украйна. 

По време на дебатите е станало ясно, че целият проект се е строял, за да бъде заобиколена Украйна като страна, през която Русия да изнася своя газ към Европа.

„Борисов е имал пълната информация от службите ни, че Руски поток ще ограничи цялото количество газ само за транзита към Сърбия и Унгария, без да има и молекула за нашите нужди. Също така са го информирали в докладите си, че целият проект се строи, за да бъде заобиколена Украйна.

Въпреки това той е решил с нашите общи пари да заплати близо 3 милиарда лева, за да обслужи тези интереси на Кремъл. Очевидно без това да бъде реализирано, Путин не е искал да започне войната с Украйна и затова Борисов дори надзираваше процеса от хеликоптер и повтаряше „Ето да види Путин как всичко е в срок по изпълнението“, написа бомбастично Стоян Михалев. 

На този фон енергийният министър Николов не отрече информацията от шефа на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов, че не се знае дали изобщо ще има доставки на руски газ за зимата. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече