Защо от руски посолства излиза дим след изгонване на дипломатите им

0

Само ден, след като България обяви, че ще изгодни 70 дипломати и служители на Посолството на Русия у нас,  над сградата му на бул. Драган Цанков в София се изви черен дим. 

(София)

Снимките и видеото са от около 10 часа сутринта на 30 юни. До този момент от Посолството на Русия не са отговорили на въпросите на Евроком каква е причината за дима.

(Посолство на Русия в България)

Оказва се, че това не е толкова изолирано събитие, като подобен сюжет се развива и около други сгради на руски посолства и консулства не само в България.

(Сан Франциско, САЩ)

През 2017 година преди да бъде затворено консулството на Руската федерация в Сан Франциско от комина му започва да излиза черен дим. Пред CNN от консулството уточняват, че няма нужда от притеснение и допълват, че в сградата не се избира нов папа. 

(Сан Франциско, САЩ)

През февруари руските дипломати напуснаха столицата на Украйна Киев. Дни преди това от комина на сградата също се разнася дим.

(Киев, Украйна)

Подобен е случаят и в столицата на Полша. Варшава изгони през март 45 руски дипломати в подозрение за шпионаж. На 23 март над сградата на посолството им се издига черен пушек.

(Варшава, Полша)

Няма официално потвърдена информация какво се изгаря в сградите. Възможни хипотези са изгарянето на документи или символичен жест срещу решенията за експулсиране.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече