Григор Лилов: Няма ултиматум от Русия, това е шантаж от Митрофанова

0

Ултиматум от Руската федерация към България няма. Повтарям – няма. Има шантаж, направен лично от посланик Елеонора Митрофанова и само от нейно име. Това твърди известният с ексцентричността си журналист Григор Лилов и прилага доказателства за мнението си.

Имаме спецоперация с пропаганден характер, в чиито мрежи да се хванат „улавите българи”, както и друга за минимализиране на някои щети заради двойна агентура.
Пак повтарям – нямаме дипломатическа нота, камо ли пък ултиматум.

ЗАЩОТО НОТАТА Е СТАНОВИЩЕ НА ДАДЕНО ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ДО ДРУГО ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО.

В случая обаче в това писмо няма становище на руското правителство до българското, нито на руското Външно министерство до българското.
Има само заплаха на лицето Митрофанова, че тя в качеството си на представител на нейната си държава ще предложи на нейните си шефове, които ръководят съответните институции, да предприемат крайни мерки към България, вкл. и прекъсване на дипломатическите отношения.

Ключовите фрази са две „(аз) ще предложа“ и „на руското ръководство“
Цитирам съответния пасаж от писмото на Митрофанова:
„… пред руското ръководство ще бъде незабавно поставен въпроса за закриване на Посолството на Руската федерация в България”.

Значи въобще, още не е поставян за решаване в руското Външно министерство, в руското правителство, пред руския президент Владимир Путин. И засега никой не го поставил, вкл. и посланик Еленеора Митрофанова. СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМАМЕ УЛТИМАТУМ, А ЛИЧЕН ШАНТАЖ НА ПОСЛАНИК МИТРОФАНОВА.

С това писмо – неговият недопустим тон като към колония и поставянето на срокове в него посланик Митрофанова плаче за експулсиране. Ако в руското Външно има разбиращи от работата си ръководители на тяхната дипломация, надали ще експулсираме Еленонора Митрофанова – те сами ще си я отзоват.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече