Одобриха отстъпката от 25 ст. за горивата

0

Депутатите одобриха помощта за скъпия бензин от 25 стотинки на литър. Приходната част беше приета с пълно мнозинство. Увеличава се и таванът на външния дълг до 10,3 млрд. лв.

Поради забавянето на актуализацията на бюджета в Народното събрание, държавната помощ от 25 стотинки няма да се приложи непосредствено от 1 юли 2022 година, както бе предвидено и обявено в проекта. Това е записано в официална позиция на Българската петролна и газова асоциация оповестена днес.

„Членовете на Българската петролна и газова асоциация винаги са работели в рамките на закона и в този случай също ще се съобразят със законоустановената процедура, а именно – предвидената държавна помощ ще се предлага във всички обекти на членовете на Българската петролна и газова асоциация 3 дни, след като актуализираният бюджет бъде публикуван в Държавен вестник.“

Втори ден продължава работата на Народното събрание по актуализацията на държавния бюджет. Тя трябва да влезе в сила от утре, заради което депутатите удължиха работния си ден до приемане на план-сметката.

Как ще се начислява отстъпката?

Собствениците на автомобили и мотоциклети ще трябва да представят при зареждане на бензиностанция свидетелството за регистрация на МПС. Търговецът пък ще издава разширен касов бон, в който ще се вписва регистрационният номер на МПС-то и ще се отразява предоставената компенсация като отстъпка от продажната стойност на зареденото гориво.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече