„Пирогов“ на протест, иска си освободения директор проф. Поромански

0

Медици от „Пирогов“ се разбунтуваха след освобождаването на директора им проф. Иван Поромански.

Лекарите от спешната болница излязоха на 10-минутен протест като настояха да им бъде обяснено защо е сменено ръководството на лечебното заведение.

Според медиците болницата няма стабилно ръководство вече дълго време, затова и поискаха да бъдат „оставени да работят на спокойствие“ и заявиха, че обвиненията към Поромански са несъстоятелни.

Работещите в спешната болница не одобряват начина, по който става смяната на ръководството, защото никой не е обяснил по какви причини се случва. Те се оплакаха, че здравният министър Асена Сербезова досега не е дошла нито веднъж да чуе проблемите им.

Заради „странни кадрови решения и забавени плащания“ протестиращите са изпратили писмо и до премиера в оставка Кирил Петков.

Припомняме ви, че министърът на здравеопазването Асена Сербезова освободи проф. Иван Поромански от длъжността директор на болница „Пирогов“ преди няколко дни.

Тогава стана ясно, че при проверката на извършените плащания през 2020 г. и 2021 г. по сключени договори между 2014 и 2021 г. е установено, че не е спазена поредността на постъпването на фактурите в „Пирогов“.

Незабавно са били изплащани суми по последните сключени договори, а дължими такива по сключени от предходните ръководства договори са забавяни, информираха по повод освобождаването на директора на „Пирогов“ тогава от Министерството на здравеопазването.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече