Кирил Петков: Нова поредица от избори ще е пагубна

0

Ако влезем в поредица от избори, би било пагубно и загуба на историческо време. В момента всеки трябва да каже защо е в това Народно събрание, каква е неговата отговорност и към кого я носи, коментира днес пред журналисти премиерът Кирил Петков във Велико Търново.

„Продължаваме разговори с много хора, идеята е всеки един да осъзнае огромната отговорност, която носи. Ако нямаме 22 закона проекта до края на годината, губим и спираме 12 млрд. европейски средства за българската икономика, актуализацията на пенсиите не се случва, младите семейства не получават допълнителни данъчни облекчения, горивата продължават да са на тези цени“, каза Петков.

Той изрази надежда примерът на петимата депутати от „Има такъв народ“ и на министъра на спорта Радостин Василев, които вчера се отцепиха от парламентарната си група, да бъде последван и от останалите депутати.

„Най-важното нещо, върху което сме се фокусирали сега, е да имаме 121 депутати без зависимости“, посочи още той:

„Никой от тях да не спира реформата в съдебната система, никой да не спира промяната в Антикорупционната комисия, да може да приемем бюджет. И всъщност това, което видяхме вчера, и аз наистина благодаря за смелостта на тези депутати и на Радостин Василев, е, че те казаха: „Нашата лоялност е към България и ние няма да допуснем подмяна на идеите, които ни бяха обещани“.

Премиерът е гост на Националния военен университет „Васил Левски“, който отбелязва днес 20 години от своето създаване.

Премиерът Кирил Петков се срещна в музей „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново с 10-годишната Александра Стефанова, която му изпратила писмо, че се интересува от политика, че иска да живее в по-добра държава и мечтата ѝ е да се срещне с министър-председателя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече