Майката и приятелката на Неделев пристигат в Тбилиси

0

Майката на Тодор Неделев – Елена, и приятелката на национала Анита ще пристигнат в Тбилиси във вторник, за да бъдат до него до излизането му от болницата. БФС организира всичко по пътуването и престоя на двете дами, за да може звездата на “Ботев” (Пловдив) да има и морална подкрепа в тежкия момент.

Неделев пострада жестоко по време на катастрофата на двата автобуса с национали в петък при пристигането им в грузинската столица. Заради катастрофирал автомобил в началото на тунел първият, в който е бил Неделев, удря рязко спирачки и вторият се врязва в него.

Тошко е бил на последната седалка заедно с Кирил  Десподов. Вероятно се е навел към съотборника си,
което не е довело до още по-тежка контузия. Целият е бил в кръв, като си спомнил единствено трите си имена.

Съперникът от предния мач от Лигата на нациите – Гибралтар, срещу който играхме предния ден, не
му бил познат.

В събота сутринта Неделев бе опериран от известния неврохирург професор Шота Ингороква, който работи в една от най-добрите световни клиники в Инсбрук.

Интервенцията продължи около 2 часа, като за късмет не е
имало никакви поражения по мозъка, показал скенерът.
Всеки ден при Неделев е лекарят на националите д-р Бисер Бочев, който отчаяно се борил с него да няма телевизор в стаята, за да гледа мача с Грузия. По принцип в състоянието му всички електронни устройства са забранени.

В неделя Неделев бе преместен от интензивното отделение в неврохирургията “Става дума за сериозна операция и в момента не трябва да прибързваме със сроковете. Най-важното е Тодор да бъде спокоен и да бъде оставен да се възстанови възможно най-качествено”, заяви проф.
Ингороква.

Д-р Бочев, който работи в клиника “Евровита” в “Царско село”, вече е договорил със свой приятел медицински самолет за Неделев, когато му бъде разрешено да пътува. Машината лети на ниска височина, има пълно оборудване и дори линейка в товарния отсек. Всичко обаче зависи от решението на професор Ингороква дали футболистът може да се качи на аероплан.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече