Бивш британски войник бе убит в Украйна

0

Бившият британски войник Джордан Гетли, който се присъедини към украинските въоръжени сили през март, загина по време на боевете за Северодонецк. За това във Фейсбук пише баща му Дийн Гетли.

„Вчера (10 юни) получихме ужасната новина, че синът ни Джордан беше застрелян и убит в град Северодонецк в Украйна. Джордан напусна британската армия през март тази година, за да продължи кариерата си на войник в други области. Той отиде в Украйна да помогне.

Получихме няколко съобщения от неговия екип там, които ни казват за богатството му от знания, уменията му като войник и любовта му към работата си.

Екипът му казва, че всички го обичаха, както и ние, и той е направил огромно значение за живота на много хора, не само като е бил военен, но и като е обучил украинските сили. Джордан и екипът му бяха толкова горди от работата, която вършат и той често ми казваше, че мисиите, които отиват, са опасни, но необходими. Той обичаше работата си и ние толкова се гордеем с него. Той наистина беше герой и завинаги ще бъде в сърцата ни“, пише почерненият баща.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече