Съдят мъж за убийство след пиянски запой

0

Мъж на 36 г. е предаден на съд за убийството на свой познат, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура.

Обвиняемият извършил зверството на 22 март 2021 г. в помещение в с. Попович, ползвано временно за партиен клуб. Там бил поканен от жертвата на импровизиран празник по повод предстоящ рожден ден. Двамата се почерпили, но алкохолът свършил и си купили още от близкия магазин. След като приключили гуляя, разчистили и се приготвили да си тръгват. Под въздействие на множеството погълнати питиета обаче се скарали. Конфликтът ескалирал и се стигнало до размяна на удари. За да надделее, обвиняемият грабнал бар-стол и ударил с него опонента си. Повалил го на земята и го пребил зверски. Уверил се, че безпомощният мъж не мърда и си тръгнал. Прибрал се у дома и опитал да унищожи улики, свързани с престъплението.

Малко след 23 ч обезпокоен, че не си е получил ключовете, съдържателят на помещението отишъл да види какво става и открил окървавеното тяло на жертвата. Веднага подал сигнал в полицията и извършителят бързо бил задържан.
За деянието той може да бъде осъден на лишаване от свобода от 15 г. до доживотен затвор без право на замяна. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече