Кой ще бъде новият директор на БНТ?

0

В 17 часа днес изтича крайният срок за подаване на документи в Съвета за електронни медии от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия. На 29-ти юни СЕМ ще избере новия ръководител на обществената медия. До края на работния ден вчера в СЕМ все още нямаше внесена нито една кандидатура, предаде БНР.

Съгласно утвърдената от Съвета за електронни медии процедура, кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия подават документите си лично. Те прилагат и концепцията си за развитие на обществената телевизия. В срок до 15 юни СЕМ оповестява на интернет страницата си кандидатите, които са допуснати до участие в процедурата, а до 23 юни ще стане ясно кои от тях ще преминат до следващия етап – изслушване.

Изслушването ще се проведе на 27-ми и 28-ми юни. На 29 юни медийният регулатор определя с решение кандидата, избран за генерален директор на БНТ. Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай че и на него не бъде избран генерален директор, час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНТ, процедурата се прекратява.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече