Експерти: БСП спада, а ИТН се срива

0

„Властта има комфорта никой да не иска избори, но е и заложник на кризите, за които те не бяха подготвени“. Това обяви пред Нова Нюз политологът Цветанка Андреева.

„ИТН са искрени в заплахите си и предупрежденията, че могат да напускат коалицията.

Идеологическата им насоченост е свързана с определена визия за РС Македония. Те биха загубили не само електорална подкрепа, но и политическата си идентичност. БСП успява да извлича партийно изгода от коалицията. Всички решения изглежда, че са в тяхна полза“, допълни Андреева.

„Властта има комфорта никой да не иска избори, но е и заложник на кризите, за които те не бяха подготвени“, счита Андреева. И допълни, че спадът в подкрепата за БСП се дължи на създаването на партията на Янев, а ИТН драматично се срива.

„Възраждане“ краде от реториката на БСП, която не може да си позволи прокремълска реторика. С този премиер не могат да си позволят по такъв начин“, обяви политологът.

По темата с РСМ Андреева коментира, че е некоректно да се твърди, че има натиск върху нас, по-скоро е интерес.

От своя страна политологът Любомир Стефанов смята, че поведението на ИТН е просто надуване на мускули.

„Няма политики или управленска програма, а темата за РСМ е удобна за изграждане на политически образ. Коалицията не се е изградила още и не съществува като структура, виси във въздуха, тя е коалиция на принудата. Борба за ляво няма, а само борба за това как ще изглежда следващият състав на парламента и коя ще е най-новата националистическа формация“, добави Стефанов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече