Никола Минчев за решетките: Ще бъдат махнати, надявам се това да остане само лош спомен

0

Металните решетки, поставени на парадния вход на Народното събрание, ще бъдат премахнати. Това обяви председателят на парламента Никола Минчев.

„Ще бъдат махнати, съобразно препоръките на Министерство на културата. Свързахме се с тях още днес, за да ни връчат както акта, така и предписанието за премахване, ще се съобразим с тях без да ги обжалваме“, обяви председателят на НС Никола Минчев.

Той каза още, че поставянето на металните решетки е струвало 34 хил. лв.

Процедурата по монтирането им е придвижена от главния секретар на Народното събрание Габриела Килфанова. До него стигнала само докладна записка за вътрешно компенсиране на разходите от бюджета на парламента, имало е все пак устно съгласуване с експерти за поставянето на решетките.

Минчев изключи политическа атака предвид факта, че главният секретар  е назначение на  предишния председател на НС Ива Митева. Все още не е взел решение дали Килфанова ще бъде освободена:

„Дори да се стигне до такова решение, няма да го анонсирам през медиите“, каза председателят на парламента.

Малко преди това Ива Митева защити главния секретар:

„Аз съм, да, назначила главния секретар, и смятам, че главният секретар си е свършил работата така, както трябва да си я свърши. Мисля, че председателят на парламента трябва да върне лентата и да провери цялата фактология, но да се крие председателят на парламента зад администрацията, най-малко не е редно“.

Пълна проверка ще бъде направена, увери Минчев, но, независимо от резултата, той поема отговорността за случилото се:

„Е, аз все пак съм председател на Народното събрание, така че нося отговорност, надявам се това да остане само лош спомен“.

Ще бъдат премахнати и външните предпазни заграждения пред парламента. А на въпрос как ще се охранява сградата, Минчев заяви:

„Както сме се пазили и досега, очевидно“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече