Експерт: Цените на бензина и дизела ще паднат

0

„Зад частната компания „Мед“ стоят руски интереси, които са чакали да дойде момент, в който ще се наложи да се взема газ от посредник. Някой се стреми да генерира бързи и лесни пари. Смятам, че цената на бензина и дизела би следвало да паднат с 10-15 стотинки“. Това заяви енергийният експерт Христо Казанджиев пред Нова тв.

По думите му прекратяването е едностранно и е драстично нарушаване на сключения договор. „Газпром“ може да предприеме мерки. Въвеждането в експлоатация на връзката Стара Загора – Комотини, суапови сделки за азербайджански газ и договаряне с международни търговци на природен газ са сред алтернативите“, посочи той. И допълни, че доставките по газопровода Турски поток няма да бъдат прекратени заради Сърбия и Унгария.

Според него от 6 месеца до 1 година ще важат новите доставки на природен газ от терминала в Ревитуса. „Очаквам задържане на цената на природния газ – 100 евро на мегаватчас, отколкото намаляване или увеличаване. Вземаме руски газ, но под друга форма. Бързо ще бъде осигурен втечнен газ от Гърция. „Булгаргаз“ трябва да отговори дали е имало наличен капацитет и е могла да кандидатства за капацитет в Ревитуса“, коментира Казанджиев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече