Отцепници от Слави направиха „Развитие”

0

Трима кандидат-министри от проваления миналата година кабинет на „Има такъв народ“ (ИТН), както и бивши експерти от партията на шоумена Слави Трифонов създадоха нова партия, която ще се позиционира център-ляво и ще работи за „неутралитет“ във външната политика.

Партията се казва „Развитие“ и неин председател е Десислава Димитрова, която миналото лято беше номинирана от Трифонов за министър на икономиката, но правителството така и не бе гласувано в пленарната зала.

Другите двама бивши проектоминистри на ИТН, които сега са част от „Развитие“, са предложеният тогава за министър на културата Георги Султанов и предложената за министър на труда Теодора Пенева. Двамата са били и част от експертите на ИТН, които на сайта на партията са представени като „хората зад Слави“.

„Знаете какво се случи с партия „Има такъв народ“ – хората очакваха съвсем различно развитие и се оказа, че има много разочаровани хора. Естествено е, че тези разочаровани хора и всички граждани ще търсят да припознаят друга политическа сила. Имаме доста симпатизанти на „Има такъв народ“, които търсят да продължим делото, което започнахме и което по някакви причини не се случи.

Така че най-вероятно ще има (в „Развитие“- бел. ред) и бивши симпатизанти на „Има такъв народ“, каза пред Mediapool Десислава Димитрова в отговор на въпрос дали членове на ИТН се преливат към „Развитие“.

От новата формация подчертават, че смятат да изграждат изцяло нови структури по страната.

В момента „Развитие“ подготвя документите за регистрацията си, за да ги внесе в Софийския градски съд. Ако по тях не бъдат установени нередности, „Развитие“ ще бъде вписана в Регистъра на политическите партии.

Център-ляво и срещу оръжия за Украйна

Партията се позиционира в център-ляво и се обявява за „неутралитет“ във външната политика. Учредителите ѝ посочват, че не припознават като евентуални бъдещи партньори т.нар. „партии на статуквото“ – ГЕРБ, ДПС, БСП, но са отворени за диалог с други политически сили за търсене на пресечни точки.

Пред Mediapool Димитрова обясни, че „Развитие“ напълно се разграничава от ИТН, макар да някои от хората да са имали общо с партията на Слави Трифонов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече