Петков отговори на Радев: Не служим на ничии чужди интереси

0

Не служим на ничии чужди интереси. Така премиерът Кирил Петков отговори на президента Румен Радев по повод обвиненията на държавния глава, че кабинетът се движи по чужди направления.

В експозето си за политическите намерения на партия „Продължаваме промяната“, която все още не е регистрирана съдебно, Петков допусна лапсус и нарече България като третирана от Русия дългогодишно като „пета колония“. 

„ПП е политическа партия, която ще защитата изцяло българския интерес – независима, свободна и просперираща България. За съжаление, в близкото и по-далечно минало, Русия е третирала страната ни като пета колония.

У нас има много политически и икономически кръгове, които пряко защитават нейните интереси”, допълни министър-председателят.

Неговото вице Асен Василев обяви пък, че подготовката на България за спирането на руския газ като евентуална последица от войната в Украйна още от февруари. И увери, че гръцката връзка е факт. Интерконекторът щял да доставя и подсигури 3 млрд. куб. м. газ годишно. 

Той каза, че няма никаква причина да се мисли за ограничаване на потреблението в страната, защото имало трасета. „В момента, в който говорим, няма намалено потребление. Имаме кораб, който разтоварва на терминала в Гърция и газът стига до нас без проблеми“, заяви Василев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече