Великден в Гърция: Маските в църквите са задължителни

0

Със задължително носене на маски във вътрешността на църквите ще посрещнат Възкресение Христово в Гърция. Всеки момент в Атина се очаква кацането на Благодатния огън, който ще пристигне от Йерусалим.

Официална делегация от висши духовници и заместник-министър на външните работи се очаква да донесе Благодатния огън от Йеросалим.С военни самолети, хеликоптери и кораби до полунощ огънят ще достигне до храмовете и в най-отдалечените крайща на Гърция.

След две години на ограничения тази нощ гърците ще се поздравят с „Христос Воскресе“във всички църкви и манастири.

Чужденците, пристигнали за празника, имат възможност да наблюдават Пасхалната литургия, но само с маски. Властите не налагат глоби на празника, но предупреждават, че мерките трябва да се спазват.

С повишена бдителност са пътните полицаи, които следят трафика и проверяват за употреба на алкохол.

Много български туристи пристигнаха в северната част на стрната, като голяма част от тях предпочетоха островите Тасос и Самотраки. Българи и румънци са повечето туристи на Корфу, според гръцките туроператори. На Халкидики също отвориха хотели поради силен интерес на туристи от балканските страни.

Литургията в църкви и манастири продължава през цялата нощ и се очаква храмовете да бъдат пълни с богомолци до утре сутрин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече