Центърът на бесарабските българи с празнични пакети за украински бежанци

0

Украински граждани от Центъра на бесарабските българи в София раздават празнични великденски пакети. Заедно с доброволци, те са се погрижили да зарадват украински семейства в навечерието на Възкресение.

Великден е повече от празник. В този ден възкръсват още спокойствието и надеждата, казват от центъра на бесарабските българи. Даренията, които правят днес за украинските бежанци, са продължение на месечна акция за раздаване на хуманитарни пакети ни разказва Владислав Парушев от центъра на бесарабските българи като са се погрижили великденските символи да присъстват и в празничните пакети за украинвските граждани.

„Вчера успяхме да боядисаме 600 яйца в рамките на деня. Тази седмица сме направили по-празнични пакети, за да може, доколкото обстоятелствата им го позволяват, те да усетят, че има празник“.

Предварително записаните за великденските пакети са 250 украински семейства, а центърът дарява на двойно повече.

„А това се равнява  горе долу на 1 500 човека“.


В центъра на бесарабските българи има и доброволци – украинци, избягали от войната, които помагат на своите съграждани – като Мелания.

„Вчера боядисвахме яйца и ги украсихме с три цвята – червен, син и жълт. С този светъл празник се надяваме Господ да ни помогне. Благодарим на целия български народ“.

Валентина от Одеса също помага в центъра.

„Ние регистрираме всяка неделя и им даваме пакети. Помагаме с вещи, на децата, с информация, юридически консултации. Пожелавам да се свърши тази война. Да има мир за всички и добро“.

Центърът на бесарабските българи в България разчита на частни дарения и има нужда най вече от хранителни продукти. Всеки, който има възможност може да го направи в централата им на улица „Цар Калоян“ номер осем, София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече