Лорер: По десетобална скала напрежението в коалицията е около 3

0

Напрежението в управляващата коалиция идва от „Има такъв народ“. Това стана ясно от думите на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер. Преди заседанието на ресорната Комисия по икономическа политика той заяви:

По скалата от 1 до 10 напрежението в коалицията е около 3. Защо три – защото то е фокусирано основно в един от четиримата партньори. Когато започнем да работим в името на конкретни личности, които се издигат за конкретни постове, тогава настават по-конфликтните ситуации.

Искрено аз се надявам, че ще започнем да преминаваме към принципни назначения, принципни позиции и по-малко личностни конфликти.“

Въпросът за изпращането на военна помощ за Украйна е бил обсъждан многократно в правителството, но до общо решение не се е стигнало, посочи Лорер:

„Именно затова тя стигна до парламента – тъй като в правителството нямахме единна позиция по този въпрос, задачата премина към парламента. Правителството ще се съобрази с неговото решение, разбира се“.

Той не изключи вариантът противоречията да ескалират и да се стигне до предсрочни избори, но смята, че все още има шанс това да не се случи:

„Всички имаме дълги и стратегически планове как да направим България по-добро място в рамките на 4 години, но заедно с това всички сме наясно, че всеки един ден може да бъде последният ден от нашата работа. Така че, имаме нагласа и за двете ситуации. И аз вярвам, че пълният мандат все още е напълно възможен за този парламент“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече