Путин не е казвал, че за него България е като Русия

0

Споделяна хиляди пъти публикация от българска фен страница на Владимир Путин в социалната мрежа Фейсбук заблуждава потребителите с невярно изказване на руския президент.

Текстът на поста (може да бъде прочетен тук) предава предполагаемо интервю с Владимир Путин, в което той уж отговаря на въпроса дали ще воюва някой ден срещу България.

Твърдение: Путин е казал, че за него България е като Русия

„Не бих воювал срещу Русия и срещу себе си никога. Аз много пъти съм казал и казвам, че България е като Русия за мен. Никога няма да воювам срещу Русия и срещу себе си, срещу нашите пра деди оставили костите си върху земята на България за да бъде тя свободна, срещу народа , който ме подкрепя и днес , колкото и трудно да бъде за тях , защото правителството на България ме обявиха за враг . Тази лъжа , че ще нападнем България не я казват някои държави , а някои хора слуги на една държава“, уж казва руският президент (правописът е запазен – б.р.).

Скрийншот от публикацията във Фейсбук

Скрийншот от публикацията във Фейсбук

Постът с дата 29 март 2022 г. е пресподелен само от фен страницата над 2500 пъти, а коментарите към него (с дата 4 април т.г.) бяха над 1500.

Интервю с Владимир Путин, особено скорошно предвид началото на войната на Русия в Украйна на 24 февруари, в което той да коментира виждането си за страната ни, обаче не може да бъде открито в нито една от традиционните медии.  

На запитване на БНР до пресслужбата на Кремъл оттам отговориха, че „всички публични изказвания на президента Владимир Путин се публикуват на официалния сайт kremlin.ru“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече