Радев: Няма да допусна въвличането на България в конфликта в Украйна

0

„Като държавен глава няма да допусна въвличането на България в конфликта в Украйна“, категоричен беше президентът Румен Радев в изявление пред журналисти.

Той подчерта, че е избран, за да отстоява сигурността на българите и мира в страната. Държавният глава е на мнение, че цената на войната я плащат гражданите, не телевизионните пропагандисти. „Моята грижа са хората“, каза Радев.

По думите му кризите в страната не дават толеранс на българските граждани. „Цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху енергойната и продоволствената сигурност. Все още хората очакват резултати. Учудващо за мен и объркващо за много хора е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми и от които реално започна промяната .Така че има много надежди към настоящето правителство, но много са и очакванията, а те са за много по-бързи резултати“, коментира президентът.

Радев очаква всички посланици на чужди страни у нас да „работят и да се изявяват в рамките на своя статут с уважение към българските институции и суверенитет“.

Държавният глава коментира и възможността за съвместно закупуване на газ от ЕС. „Този проблем беше повдигнат и като предложение още миналото лято от Испания, когато започна кризата. Но войната определено ще принуди ЕС да действа много по-солидарно и ако това се случи, ще бъде успех и за българското правителство“, заключи той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече