Войната в Украйна вече удари туризма в Гърция

0

Войната в Украйна вече удари туризма в Гърция. Спряха резервациите на чуждестранни туристи. Атина вече изключи от прогнозите си руските туристи.

Преди началото на войната Гърция очакваше много силен туристически сезон. Днес министърът на туризма Василис Кикилиас призна, че чуждестранните туроператори са прекратили резервациите за летния сезон в очакване на края на военните действия.

От друга страна хотелиерите и собственици на заведения се опитват да калкулират цени, които да са достъпни за туристите, въпреки покачването на разходите за токи хранителни продукти.

Не може да се очакват това лято ниски цени на туристическите услуги при силното поскъпване на горива, ток и хранителни продукти, съобщават от туристическия сектор.

От април се увеличават ежедневните чартърни полети до гръцките острови, което е индикатор, според министерството по туризъм, за засилен интерес на потенциални туристи през лятото. За сега Канада, Австралия и Китай са с повече резервации от миналата година с интерес предимно към Миконос и Санторини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече