Медведев: Западът води хибридна война срещу Русия

0

Според бившия руски президент Дмитрий Медведев нарастващата омраза към Русия е заради нарастващото влияние и сила на Москва, която е способна да защитава интересите и границите си. А Западът иска да направи Кремъл напълно зависим.

„Ние ще продължим да се борим за световен ред, който устройва Русия и гражданите й. В него няма място за нацисти, исторически лъжи и геноцид. Моралът и историческата истина, както и преди, са на наша страна.“, коментира той.

Медведев обвини Запада, че води хибридна война срещу Русия заради дългогодишна русофобия. И заяви, че въпреки напрежението Москва ще защити своята визия за световен ред. 

„Яростната русофобия на Запада явно никога няма да свърши. Разширяването на НАТО по границите ни, икономическата и информационна война срещу страната ни по всички фронтове. Непрестанните заплахи и сплашвания, преследването на наши граждани в чужбина. Всичко това е причината за влошената международна обстановка, която целият свят преживява днес.“, написа той в Телеграм. 

Медведев обвини западните страни в лицемерие и двойни стандарти като подчерта, че Русия се е опитала да има добри отношения с тях. Но те са се възползвали от Русия и са я лъгали.

„Основата на тази омраза е положена от САЩ. Просто дълго време е била маскирана от лицемерни белозъби усмивки на политици и дипломати, които казват едно, а правят точно обратното. Иначе казано те нагло ни излъгаха в името на собствените си интереси“, констатира заместник-председателят на руския Съвет за национална сигурност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече