Марчела Абрашева: Това правителство беше подложено на обстоятелства, които го разпънаха във всички посоки

0

„Наблюдаваме от няколко месеца активно използване на всеки случай нещата да бъдат политизирани по най-крайния възможен начин“, каза пред БНР Марчела Абрашева, регионален директор на КАНТАР/TNS.

„За съжаление в нашата обществено-политическа ситуация в момента не просто има сериозни външни кризи, които се натрупват, но и вътрешна информационна война, от която се извличат на всяка цена всякакви дивиденти и коментари.

Биха казала, че на властта й е много трудно, освен това се забелязва и един опит, желанието да се държи възпитано, че всеки има правото да протестира, като Петков и министрите се изправят лице в лице срещу протестиращите, но това изглежда не дава резултат“, смята още Абрашева.

Според Марчела Абрашева това управляващо мнозинство беше подложено на обстоятелства, които го разпънаха във всички посоки – здравна и икономическа криза, отношението към Северна Македония, войната в Украйна, а също отношенията с Русия.

Така че, много са разделителните линии, но правителството засега се справя. Но очакването, че всички тези дразнения ще дестабилизират правителството, са нереални. Ние сме в няколко кризи и оцеляването през тези кризи е много трудна задача, независимо кой ни управлява“, смята Абрашева. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече