Урсула: Путин унищожава собствената си страна

0

Ръководителят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен предупреди, че Владимир Путин иска да унищожи Украйна, но унищожава собствената си страна.

По думите е само на няколко десетки километра от източната граница на Европейския съюз руската армия извършва варварски действия с нахлуването си в Украйна. Говорим за бомбардировки и ракетни удари, които убиват невинни хора. В същото време целият свят е свидетел на решителната и смела съпротива на украинската армия и население.

Докато руските сили засилват щурма си срещу Киев и други украински градове, „ние сме решени да продължим да нанасяме икономически щети на Русия, които още повече ще я изолират от международната финансова система и нашите икономики. В координация с президента Байдън, президента Макрон, канцлера Шолц, министър-председателя Драги, министър-председателя Трюдо и министър-председателя Джонсън ние решихме значително да затегнем нашия международен отговор“.

По думите й предвидените санкции ще имат сериозно въздействие.

Европейският съюз и неговите партньори работят, за да осуетят способността на Путин да финансира своята военна машина. Фон дер Лайен предлага на лидерите от ЕС следните мерки:

Първо, ангажираме се, че определен брой руски банки ще бъдат извадени от системата SWIFT. Това означава, че тези банки са изключени от международната финансова система и ще навреди на способността им да извършват дейност в световен мащаб. SWIFT е доминиращата световна междубанкова платежна система. Прекъсването на дейността на банките ще им попречи да извършват по-голямата част от финансовите си трансакции в световен мащаб и на практика ще блокира руския износ и внос.

Второ, ще спрем Путин да използва финансовите си резерви за военни цели. Ще парализираме активите на централната банка на Русия. Това ще замрази неговите трансакции и ще направи невъзможно за Централната банка да продава активите си.

И накрая, ще забраним на руските олигарси да използват финансовите си активи на нашите пазари. Всички тези мерки ще навредят значително на способността на Путин да финансира войната си. Те ще имат отрицателно въздействие върху икономиката.

Путин е поел по пътя към унищожение на Украйна, но това, което прави, в действителност е да разрушава бъдещето на собствената си страна,бе категорична фон дер Лайен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече