Николов: Няма нарушения в доставките на природен газ

0

Министърът на енергетиката Александър Николов обяви, че към момента няма нарушения в доставките на природен газ, като следствие от започналите военни действия между Русия и Украйна. 

Ако това се случи, ще се следват плановете за доставки по алтернативни канали – Южния газов коридор за конвенционален природен таз, както и втечнен газ. Обсъждат се и действия, ако се появи дефицит на горива по бензиностанциите, каза Николов:

„Към момента няма индикации, не съществува ясна индикация за забавяне на доставки на петрол, както на рафинерията, така и на търговски принцип. Въпреки това, да, ще проведем разговор с всички корпоративни партньори, възможни, и в близост, при настъпване на подобен риск, да имаме подготвен сценарий. Отново държа да подчертая – към момента не сме получили абсолютно никакви индикации за проблеми в сектора „Доставки на енергийни ресурси““.

До края на месец март ще се изплащат компенсации заради високите цени на електроенергията и природният газ, реши правителството днес. Ще продължат да действат настоящите схеми за операторите и небитовите потребители на ток и за битовите потребители на природен газ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече