Отпада изолацията след заразяване с Covid-19 в Англия

0

Законовото изискване за самоизолиране след заразяване с Covid-19 се очаква да отпадне от следващата седмица в Англия, съобщиха от Даунинг стрийт.

Всички останали ограничения, свързани с пандемията, ще отпаднат през следващите дни в рамките на новия план на правителство „Да живеем с Covid“. В момента дали положителен тест или хора със симптоми трябва да се самоизолират до 10 дни. Решението ще бъде оповестено в понеделник лично от премиера Борис Джонсън.

Той вече заяви, че ваксината е променила баланса, но лейбъристите предупредиха да не се бърза с „обявяване на победа преди да е приключила войната“.

Някои учени и благотворителни организации също изразиха загриженост от плановете за вдигане на всички ограничения, докато заболяването продължава да се шири. Данните показват, че 91% от британците над 12 години са с първа доза ваксина, 85% с втора и 66% с бустерна или трета доза ваксина. По принцип срокът на приетия от парламента закон за коновавируса е до 24 март.

Според някои съобщения новият план предвижда да бъде прекратено доставянето на безплатни латерални тестове по домовете, но това не е потвърдено. Специалният пратеник на Световната здравна организация за Covid-19 доктор Дейвид Набаро заяви, че това ще бъде голяма грешка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече